Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön

4 portioner
 
Tid: 45 min
 
Ingredienser:
ca 400 g blomkål
1 gul lök
1 stor vitlök
1 liten purjolök
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
salt och peppar
½ citron
1 dl pumpakärnor
 
Gör så här:
1. Ansa och skär blomkålen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
2. Fräs grönsakerna i olivoljan i en kastrull. Tillsätt buljongen och grädden, koka sakta ca 20 minuter.
3. Mixa soppan. Koka upp och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
4. Rosta pumpakärnorna i en torr och medelvarm stekpanna,
5. Servera soppan toppad med rostade pumpakärnor.
#1 - - MADDISENJ.SE:

mums vad gott det lät

Svar: Det är gott faktiskt. Dom gjorde denna soppa i min ICA-butik häromdagen som kunderna fick provsmaka. Tog receptet därifrån.
adnilas