Mustig rotfruktssoppa

Ca 6 portioner
 
Tid: 30 minuter
 
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
800 g tärnade blandade rotfrukter (t.ex. palsternacka, kålrot, morot, rotselleri och potatis)
1 krm timjan
1 krm vitpeppar
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljonger (eller ½ dl grönsaksfound)
1 tsk salt
 
Gör så här:
1. Värm olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök och rotfrukterna och fräs i ett par minuter under omrörning.
2. Strö över timjan och mald vitpeppar. Tillsätt vatten, buljongtärningarna eller fonden och rör om. Koka (gärna med lock) i ca 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
3. Mixa soppan grovt med stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.